My heart is pink
Nasib Baik :)
Saturday, 24 December 2011 | Saturday, December 24, 2011 | 0 comments

Hallluuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Ops, hehe. Terlalu excited. Nak tahu sebab apa? Sebab,,,,

Jeng.

Jeng.

Jeng.

Hehe.. Tak de lah. Nak buka hikayat time hari Khamis kelmarin punya kelmarin.

Firstly, nak berterima kasih kat mak! Sebab hari khamis hari tu aku ditugaskan untuk ke sekolah. Jual uniform. Best wei! Makan free! Hehe.

Sebelum turun rumah, mak hulur duit. Mak kata.. "Nah, duit hadiah dapat A." *berapa A tak kan disebut*
Aku pun apa lagi! Melompat kegirangan lah wei. Dapat duit RM50 tu. Hehe. Nanti abah balik, aku nak claim dekat abah pulak. Hee.. :)

Lepas habis tugasan, lebih kurang pukul 2 setengah lepas solat zuhur, aku pun hang out dengan Aina dan Zatiey pergi SMO. Haha. Best gila kot.

Dengar aje SMO mesti lah tak lain dan tak bukan kalau tak beli novel. Hehe. Ini novel yang aku beli.




Tahu tak, yang jodoh aku dengan novel kak E-man ni ada. Aku dah sedih dah bila aku usyar-usyar novel ni tak ade. Lepas tu, tiba-tiba tangan aku gatal nak tarik satu novel dan terkeluar lah novel ni.

Aku pun apa lagi???! Melompat lah wei! Happy sangat! Ada satu tu aje. Hurgh. Memang happy habis. Lepas tu, usyar-usyar lagi novel lain kalau-kalau ada yang best. Usyar punya usyar, Aina cadangkan aku untuk ambik novel ni..




So, beli lah yang ni. Tak rugi sebab novel ni best! 

And thats all. Letih! Esok nak tuisyen. Bye! Assalamualaikum..
Hobi baru!
Friday, 23 December 2011 | Friday, December 23, 2011 | 0 comments

Yo. Yo. Yo. Apa khabar semua?? Haha.

Hobi baru.. Yes, saya nak cakap pasal hobi baru. Muahahaha.. *gilataksopangelak*
Nak tahu apa hobi baru saya? Jeng. Jeng. Jeng.

DENGAR LAGU YANG SAMA SAMPAI HENSET PANAS!

Haha. Dan, dan. Nak tahu lagu apa? Semestinya lagu It has to be you. Hamboi! Tapi lagu best apa? Betul, tak tipu. Lagu dia memang best. Tuan punya suara pun hensem. Macam lagu dia. *thumbs up*

Nih gambar dia..


Amacam? Hensem kan? Cair tak? Cair tak? Hehe. Suara dia mantap babe. Tapi yang ni kawan aku punya. Yang aku punya yang lagi satu. Bukan Yesung. Hee.. *sengihwangi*

Ni boyfriend aku.


Hehe. Lagi cair kan?

*Eh, bukan ke topik kita cakap pasal hobi baru ke? Ni apasal sampai masuk bab Suju ni? Haish, tak habis-habis!

Okey. Bila aku pasang lagu yang sama, mak aku cakap.
 " Bising lah. Asyik lagu sama aje. Super Junior aje memanjang."

Hee. Okey, tipu. Mak tak cakap pun macam tu. Saje nak tambah perencah dalam entry yang menyemak ni. Hehehe. Dah lah. Penat asyik membebel.

Assalamualaikum. ^^
Dalam Dilema
Wednesday, 21 December 2011 | Wednesday, December 21, 2011 | 0 comments

Haish, cewah!
Title bukan main lagi! Tapi, mmg betol aku dalam dilema pun.

Nak? Tak nak? Nak? Tak nak?
*wei! Nak, tak nak, nak, tak nak. Ko nak apa sebenarnya? Nak pelempang?

Hee. *sengihbusuk*
Aku dalam dilema. Serius aku cakap. Antara nak atau tak nak pegang gelaran NAQIBAT lagi sekali. Haish. Otak kata tak nak. Tapi hati pulak kata nak. Macamana tu?

Aku sebenarnya sayang nak tinggalkan tugasan tu. Suka sangat bila berkumpul ramai-ramai. Buat liqa'.
Tapi, serius aku cakap yang kerja ni penat.

Bukan nak merungut. Tapi, bila kita nak buat jihad memang terasa susah. Syaitan lah ni yang menghasut.
Zatiey. Pernah tak kau dengar..."nak buat baik susah, nak buat jahat mudah je." Huh. Okeyh..

Aku dah buat keputusan! Aku dah bertekad! Aku nak fikir dulu. Hehe. Saspen tak? Hee. *sengihwangi*

Okey lah, cakap pasal baik dan jahat ni, terasa nak bagi something lah pulak. Tapi, bukan sekarang lah. Next entry kot. Okey, bye. Assalamualaikum :)


Psst :: eh, apa ni? hehe. This is our shoes. Yang kasut pucat tu kasut aku. Kasut aku demam. Sekarang dia dah mati dah. Selamat dikebumikan di dalam tong sampah. okey, tipu. Masih ada kat rumah. Hee. *sengihtakadabau*
NOT IN MOOD :|
Tuesday, 20 December 2011 | Tuesday, December 20, 2011 | 0 comments
Assalamualaikum.

Haish, aku memang tak de mood sekarang ni. Bukan mood nak berblogging. Tapi mood untuk cakap.
Ergh, orang dah cakap suh jangan pegi mana-mana sebab nak pegi beli kelengkapan sekolah. Boleh dia lepas pegi mana entah.

Kuang asam punya adik! Kan aku dah cakap jangan pegi mana-mana hari ni. Dia nak jugak!


Jangan lupa tengok petang nanti cite nih. Best kot~ Ki hoon hensem!
*mood dah berubah*
kan? kan? kan? Mata dia macam gelas. Haha. ^^

Dah, lah. Sebelum laptop ni aku bom. Baik aku blah. Okey, bye. Assalamualaikum.

p/s : nanti aku fire adik aku eh?
Best kot~
| Tuesday, December 20, 2011 | 0 comments
Assalamualaikum,
Tak jawab berdosa, jawab syok kat saya. Hee. I'm just kidding lah.

Hokey, malam tadi, dalam pukul 9 malam aku tengok satu story ni. Nampak macam best aje. Tapi hakikatnya memang best! Hero dia handsome wei!


First time aku tengok, aku ingatkan hero dia ni Aliff Aziz. 
Tapi, bukan! So, setelah mengkaji selidik, (cewah) rupanya bukan. 
His name is Aiman. Dulu dia masuk Mentor 5. Aku tak berapa kenallah sebab dah lama tak layan mentor mentor semua nih. 

Tapi, ada aku kesah? Yang penting. Dia berjaya bawa watak. Tak kaku macam sesetengah artis baru yang lain.

Erm, nak tahu tak?
Bila aku tanya kawan kawan aku yang lain, dia orang kata dia orang tak tengok citer ni.
Dengan alasan, TAK MINAT Izara Aisyah ni.
Sebabnya?
Sebab mula mula dia muncul dekat kaca tv, dia pegang watak negatif. 
Sebab tu kot dia tak disukai. Bak kata sepupu aku.. "SI FIONA YANG PSHCYO" 
(eh, betul ke aku eja? Lantak lah!)

Okey, apa-apa pun, nak tunggu sampai abes citer ni.

Okey. Done. Assalamualaikum :)
ngek! =='
Friday, 2 December 2011 | Friday, December 02, 2011 | 0 comments
pernah suatu hari aku cakap ngan mak aku. aku pun rasa macam, 'apasal ngn aku hari ni ah?' okey, camni. hari tu hari jumaat. so, hari jumaat mstilah ada smyg jumaat kn? okey, time tuh, mak aku suh beli naik kukus kat seberang jalan . pastu, brlaku lah perbualan antra aku dan mak. lebih kurang camnie la..

mak : long, gi beli nasi kat kedai My Mom meta.

aku : err.. (tengok kearah kedai) malah kito

mak : huk ah loh. Pahtu, sapo nok nasik ni?
(adik2 semua angkat tgn)

aku : kito kenye lagi. lagi pun, rama sangat jate. malah kito. takut orey kener.

mak : perase, yo tok caro ko mg eh.

aku : hehe. malah...


pastu, mak aku pun pi lah sbrang jlan nak beli nasi. huhu. bertuah punya anak. pstu, bila mak naik keta..

mak : rama lah budok2 mudo tadi. sero doktor pelatih.

aku : what? oloh, rugi nyo tok gi..

dan, ayt pling bwh tu sja jer aku bgitau mak. haha. mak buat camni =="..  apa nak jadi lah dengan anak aku sorang ni.

#akumembebelapanih?#
SAYA ANAK KELANTAN
Thursday, 10 November 2011 | Thursday, November 10, 2011 | 2 comments
Assalamualaikum..

Wah, hari nih nak citer psl kebanggaan aku jdi ank kelantan.. u know something. tak penah2 aku dgr ada raja yg mencemar duli meng'offer' kn diri tuk menyembelih lembu.

Alhamdulillah.. Syukur sgt sbb dpt sultan yg mmg berjiwa rakyat. DAULAT TUANKU!!




see.. betul kn apa aku ckp? Saya bangga~ yup, saya bangga~

Older Post

TITLE SIDEBAR
ISI SIDEBAR

TITLE SIDEBAR
ISI SIDEBAR

TITLE SIDEBAR
ISI SIDEBAR